afvalmanagement

Het afvoeren van gevaarlijk afval moet met de nodige aandacht en kennis van zaken gebeuren. Bergam Services kan u daarbij ondersteunen in het hele traject. Van advies over de juiste verpakking en etikettering, het verzorgen van de benodigde documenten tot het voordelig afvoeren van uw afvalstromen.

Certificaat

Bergam Services staat vermeld op de landelijke VIHB-lijst (Vervoerder, Inzamelaar, Handelaar, Bemiddelaar) van het NIWO. Dit houdt in dat Bergam Services bij de overheid is geregistreerd als bedrijf dat optreedt als afvalmakelaar. Het certificaat kunt u bekijken onder het logo van het NIWO onderaan deze pagina in de grijze balk.

Wat is gevaarlijk afval?

Het gevaarlijk afval waarin Bergam Services bemiddelt, zijn afvalstoffen die staan vermeld op de EURAL-lijst. Voorbeelden van deze afvalstoffen zijn: verfafval (vloeibaar of steekvast), olie houdend afval, garage afval, batterijen, oplosmiddelen, zuren en basen, procesbaden (beits-, ontvettings-, fosfateer-, verf-, waterzuiveringsbaden), TL-buizen, vervuilde filters, maar ook opruimpartijen van oude chemicaliën en voorraden.

Werkmethode

Bergam Services zal na een aanvraag van uw bedrijf altijd eerst zelf de afvalstromen op uw locatie komen beoordelen. Op die manier kunnen wij ons een goed beeld vormen van de soort en herkomst van het afval om daarna een passend voorstel uit te werken voor het verwerken van uw afvalstromen. Naast de verwerkingsprijs wordt natuurlijk ook gekeken naar de verwerkingsmethode (minder milieubelastend), verpakkingsmogelijkheden en het logistieke traject. Met onze ruim 20 jarige ervaring als afvalbemiddelaar, kunnen wij u altijd een passende aanbieding doen voor uw afvalstromen.

Wat doet Bergam Services met het afval?

Bergam Services werkt samen met erkende eindverwerkers van afvalstromen. Bergam Services zorgt er voor dat de hele documentenstroom correct is ingevuld en dat alle betrokken partijen beschikken over de juiste informatie. Na opdracht tot afvoer van het afval zal Bergam Services ook de communicatie verzorgen tussen de ontdoener van het afval, de transporteur en de eindverwerker. Na het verwerken van het afval zal de ontdoener worden voorzien van de juiste documenten, die samen met de factuur worden opgestuurd, en die vijf jaar moeten worden bewaard.

Heeft u afvalstromen die vallen onder de ADR-regelgeving?

Dan dienen deze afvalstromen ook te worden vermeld in uw ADR-jaarrapportage! Bergam Services kan u op aanvraag voorzien van een overzicht van de door u afgevoerde afvalstromen, mits u ze natuurlijk heeft aangeboden via Bergam Services. Dit overzicht kunt u dan bij uw eigen rapportage voegen. Desgewenst kan Bergam Services ook uw hele ADR-jaarrapportage verzorgen. Kijkt u voor deze dienstverlening op onze pagina ADR veiligheidsadvies!

Geïnteresseerd in een gesprek met onze ADR veiligheidsadviseur? Bel 06 83998644 of klik hier.

 • Pauwoog 8
  5345 EN Oss

  T 0412 484754
  e.vandenberg@bergamservices.nl
  www.bergamservices.nl

  K.v.K.nr 70870454
  IBAN NL 41 RABO 0194 3941 07
  BTW nr NL858492155B01

ADR Veiligheisadviseur